Доступність посилання

ТОП новини

ДОВІДКА: Програми партій – екологія




З партій, що були представлені у Верховній Раді 5 скликання, згадку про екологічні проблеми містить лише програма НУНС.

НУНС обіцяє: Там говориться: «Припинимо ганебну практику нищення скверів і парків у містах»; «Введемо кримінальну відповідальність за навмисне пошкодження родючого шару земель».
Деякі інші партії та блоки приділяють значно більшу увагу екологічним проблемам, зокрема:

(official site)
Партія Зелених України називає серед «основних, фундаментальних проблем розвитку України» такі, як:

«Прогресуюча деградація довкілля, різке погіршення якості повітря, води і ґрунту»; «Відсутність національної стратегії енергетичної безпеки: з урахуванням екологічно чистих енерготехнологій та використанням відновлювальної енергетики»; «Кліматичні зміни, які несуть серйозні небезпеки як для України, так і для світу». ПЗУ пропонує розв’язувати ці проблеми за допомогою своєї стратегії сталого розвитку.
У програмі Блоку Литвина цілий розділ присвячено екології та селу. Зокрема, блок пропонує відшкодування підприємствами та організаціями екологічних збитків, забезпечення європейських стандартів контролю стану повітря, питної води та запровадження системи належної утилізації відходів. Блок виступає за повну заборону ввезення в Україну генетично модифікованих продуктів харчування.


Велику увагу проблемам екології приділяє Християнський блок. Він у своїй програмі говорить, зокрема, про втілення світових екологічних стандартів захисту довкілля, впровадження екологічно безпечних джерел енергії, створення системи випереджувального прогнозування екологічних загроз, комплексне розв’язання проблеми переробки сміття та утилізації відходів.


ВО «Свобода» пропонує «надати мешканцям регіонів України, що постраждали від техногенних забруднень, статус, прирівняний до чорнобильців».
XS
SM
MD
LG