Доступність посилання

ТОП новини

ДОВІДКА: Програми партій – податки




Дві політичні сили, а саме Партія регіонів та НУНС, пропонують новий Податковий кодекс. Однак їхні моделі (відповідно, М. Азарова та М. Катеринчука) кардинально відрізняються. Проект М. Азарова передбачає ліквідацію спрощеної системи оподаткування для малого бізнесу та переведення на загальну систему сільгоспвиробників; проект М. Катеринчука, навпаки, пропонує збереження єдиного податку для сільгоспвиробників та законодавче закріплення спрощеного податку.

Витяги з програм:

(official logo)
Партія Регіонів: «Впровадження нового Податкового кодексу сприятиме довгостроковій стабільності бізнесу. З 1 січня 2008 р. структури малого сімейного бізнесу отримають на 5 років податкові канікули та будуть звільнені від сплати за реєстрацію, видачу патентів та інших дозвільних документів».

(official logo)
БЮТ: «Започаткуємо систему податкових пільг для банків в залежності від обсягу наданих початковому бізнесу кредитів та візьмемо на державу частину ризиків від надання «стартових» кредитів»; «Скасуємо ПДВ та податки на фонд оплати праці без порушення балансу бюджету».

НУНС: «У 2008 році ухвалимо Податковий кодекс, яким із 2009 року встановимо прості й зрозумілі правила сплати податків. Ліквідуємо податкову міліцію»; «Ліквідуємо корупційні схеми відшкодування ПДВ. Спростимо адміністрування, скасуємо податкову накладну і знизимо ставку ПДВ до 17% »; «Збережемо спрощену систему оподаткування для малого бізнесу»; «Замість усіх нарахувань на фонд оплати праці з 2008 року запровадимо єдиний соціальний внесок, який поетапно зменшимо до 20%».

(official logo)
СПУ та КПУ про податкову реформу у своїх передвиборчих програмах 2007 року не згадують.

XS
SM
MD
LG