Доступність посилання

ТОП новини

ДОВІДКА: Програми партій – бізнес




(official logo)
Партія Регіонів обіцяє сприяти довгостроковій стабільності бізнесу завдяки впровадженню нового Податкового кодексу. Інша обіцянка стосується малого сімейного бізнесу: з 1 січня 2008 р. його структури «отримають на 5 років податкові канікули та будуть звільнені від сплати за реєстрацію, видачу патентів та інших дозвільних документів».

(official logo)
БЮТ обіцяє змінити пріоритети влади з тіньової підтримки монопольних корпорацій на сприяння середньому та малому бізнесу. Презентуючи програму «Український прорив», Ю. Тимошенко підкреслила: «основа громадянського суспільства – середній клас, який народжується тільки через розвиток малого і середнього підприємництва».

НУНС обіцяє зберегти спрощену систему оподаткування для малого бізнесу. Також програма блоку містить такий пункт: «Удвічі зменшимо кількість дозволів і перевірок для підприємців, скоротимо кількість контролюючих органів. Забезпечимо рівні для всіх правила конкуренції».

(official logo)
Програма СПУ не містить конкретних механізмів сприяння малому та середньому бізнесу. Однак СПУ збирається забезпечити «зростання добробуту кожної сім''ї за рахунок створення умов (правових, організаційних, технологічних, кредитно-фінансових) для реалізації потенціалу кожної родини».

КПУ в своїй програмі не говорить про малий та середній бізнес. Однак, «визнаючи рівноправ’я усіх форм власності», КПУ виступає за націоналізацію стратегічно важливих галузей і підприємств.

У програмах парламентських політичних сил 5 скликання не міститься прямих згадок про таку проблему, як рейдерство і про способи боротьби з ним.
XS
SM
MD
LG