Доступність посилання

ТОП новини

Програми партій – УПА




(official logo)
У програмі БЮТ згадок про УПА немає.
Програма НУНС також не говорить нічого про УПА (на відміну від програми НСНУ на виборах 2006 року). Проте почесний голова «Нашої України», президент Віктор Ющенко, 9 травня 2006 закликав Верховну Раду і Кабінет Міністрів зрівняти в соціальних правах ветеранів Української повстанської і Радянської армій. Практичних наслідків це не мало. А 27 вересня 2007 р. Юрій Луценко заявив, що його політична сила зможе відстояти "український інтерес", зокрема воїни ОУН-УПА будуть визнані героями України вже цього року.
(official logo)
У програмі Партії регіонів згадок про УПА немає. Однак виборча кампанія ПР на Сході побудована зокрема й на тезі недопущення реабілітації вояків УПА. Так в Одесі по поштових скриньках розкидали нібито випадково знайдений лист радянського фронтовика, написаний перед загибеллю; у супровідному тексті йшлося про те, що треба голосувати за Партію регіонів, аби не допустити, щоб «спадкоємці Бандери й Шухевича глумилися над тими, хто загинув у Великій Вітчизняній війні».
(official logo)
У програмі СПУ згадок про УПА немає. У публічних виступах позиція представників СПУ щодо визнання вояків ОУН-УПА коливається від обережного лавірування (народний депутат 5 скликання М. Мельничук: «Якщо НСНУ визріє до такого рішення, то СПУ в стороні не буде») до жорсткого заперечення (О. Мороз на зустрічі з викладачами і студентами КНЕУ 27.10.2006 заявив, що виступає проти надання будь-якого соціального статусу бійцям УПА).
У програмі КПУ сказано: «Не допустимо реабілітації фашистських головорізів ОУН-УПА».
XS
SM
MD
LG