Доступність посилання

ТОП новини

ДОВІДКА: Програми партій – репатріація в Україні


З п''яти парламентських сил 5-го скликання лише БЮТ та «Наша Україна – Народна самооборона» згадують про проблему заробітчан – у програмі кожної з них цій проблемі присвячено по 1 реченню.



(official logo)
БЮТ: «Повернемо наших заробітчан із закордону в Україну».


НУНС: «Із країнами, де працюють громадяни України, буде укладено угоди про захист їх соціальних і трудових прав».


Попри те, що проблема великої кількості заробітчан за кордонами України була одним із аргументів ініційованих парламентською більшістю 5-го скликання змін до виборчого законодавства, програми політичних сил, котрі входили до більшості (Партія Регіонів, СПУ, КПУ) не містять пунктів, що стосуються розв’язання цієї проблеми.

Дві з непарламентських сил згадують у програмах проблему заробітчан:
(official site)
Партія зелених України обіцяє «підтримуватиме мільйони українців, що проживають за її межами. Забезпечивши високий рівень життя в Україні, ми підвищимо і рівень людського потенціалу в державі».

У програмі ВО «Свобода» проблемі міграції та права повернення на батьківщину присвячено цілий розділ, де, зокрема, говориться: «Забезпечити пільгові умови для повернення на Батьківщину етнічних українців, яких примусово вивезли на чужину або змусили емігрувати.

Укласти двосторонні угоди про легалізацію заробітчан-українців. Захищати українців за кордоном усіма можливими засобами.

Створити умови для повернення українських заробітчан на Батьківщину, а їхні зароблені гроші і майно вважати інвестиціями, які не обкладаються податком.

Усунути основну причину трудової міграції та демографічної кризи - забезпечити конституційне право на житло кожній українській сім''ї. Зобов''язати будівельні монополії зводити соціальне житло за доступними цінами».
XS
SM
MD
LG