Доступність посилання

ТОП новини

ДОВІДКА: Програми партій – боротьба з корупцією




(official logo)
Партія Регіонів про боротьбу з корупцією у своїй програмі згадує одним реченням: «Тільки неухильне дотримання законів зменшить обсяг «тіньової» політики і економіки, сприятиме подоланню корупції в суспільстві». Голова Комітету Верховної Ради 5 скликання М. Джига та його заступник А. Коржев – представники Партії Регіонів.
(official logo)
Серед 12 «проривів» БЮТ є й «антикорупційний прорив»: «Знищимо корупційний союз влади та тіньового капіталу. Позбавимо чиновників права надавати зайві ліцензії, довідки, дозволи, здійснювати безпідставні перевірки та усунемо в такий спосіб основу корупції. Відновимо програму «Контрабанда – СТОП!» Посилимо кримінальну відповідальність за корупційну діяльність до довічного ув’язнення. Посадовці, які останні десять років зловживали владою, постануть перед судом».
НУНС обіцяє створити національне антикорупційне бюро, яке перевірить відповідність видатків високопосадовців задекларованим доходам. З конкретних галузей, в яких НУНС боротиметься з корупцією, зазначені освіта («Знищимо хабарі під час вступу до вузу через обов’язковість зовнішнього тестування») та фінанси («Ліквідуємо корупційні схеми відшкодування ПДВ»).
(official logo)
СПУ про антикорупційні ініціативи у своїй програмі не згадує, проте, говорячи про енергетичну безпеку, відстоює прозорість схем поставки газу, формування його ціни. Також СПУ виступає за приватизацію «законну і відкриту, заради відновлення виробництва».
КПУ у своїй програмі згадує про боротьбу з корупцією у контексті «реалізації політичної реформи, переходу до парламентсько-президентської форми правління, підвищення ролі і розширення повноважень органів місцевого самоврядування у сфері бюджетної політики і соціально-економічного розвитку регіонів», оскільки, на думку комуністів, «тільки народна влада знищить корупцію в державному апараті, в судових органах, забезпечить створення ефективного народного контролю за діяльністю владних структур».
XS
SM
MD
LG