Доступність посилання

ТОП новини

ДОВІДКА: Програми партій – бюрократія


У програмах парламентських партій 5 скликання згадок про «совковий синдром» немає, однак деякі з них опосередковано торкаються цієї проблеми, згадуючи про необхідність зменшення бюрократичних процедур та подолання корупції.



(official logo)
Програма Партії Регіонів не зачіпає цю проблему.
(official logo)
БЮТ обіцяє: «Позбавимо чиновників права надавати зайві ліцензії, довідки, дозволи, здійснювати безпідставні перевірки та усунемо в такий спосіб основу корупції».
Програма НУНС містить і кількісний критерій зменшення бюрократичних перепон для підприємців: «Удвічі зменшимо кількість дозволів і перевірок для підприємців, скоротимо кількість контролюючих органів. Забезпечимо рівні для всіх правила конкуренції».
(official logo)
У передвиборчій програмі СПУ згадок про цю проблему немає, однак партійна програма соціалістів передбачає «звільнення праці від дискримінації, сковуючих дій бюрократичної вертикалі».
Згадки про бюрократичні перепони підприємництву в програмі КПУ обмежується тезою: «Тільки народна влада знищить корупцію в державному апараті, в судових органах, забезпечить створення ефективного народного контролю за діяльністю владних структур».
XS
SM
MD
LG