Доступність посилання

ТОП новини

ДОВІДКА: Програми партій – Освіта




(official logo)
Партія регіонів обіцяє зробити доступнішою вищою освіту: «Не менш 50% місць у вузах будуть бюджетними», а також гарантує виплату стипендій: «студентам вузів I-II ступеня акредитації з 1 січня в 2008 р. – 200 грн., з 1 вересня в 2008 р. – 400 грн. III-IV ступеня — з 1 січня в 2008 р. – 300 грн., з 1 вересня в 2008 р. – 530 грн.; студентам-сиротам — не менше 1060 грн.»

(official logo)
БЮТ обіцяє, що «кожна дитина отримає вільний доступ до високоякісної освіти незалежно від рівня заможності родини». Також БЮТ обіцяє створити якісну систему незалежного контролю рівня знань учнів та започаткувати прийняття студентів у ВУЗи за результатами шкільних іспитів, а вступні іспити скасувати.

НУНС обіцяє знищити хабарі при вступі до ВУЗу і пропонує механізм цього: «через обов’язковість зовнішнього тестування». Серед механізмів, що мали б сприяти покращенню якості навчання – «реальна виборність керівників вузів і наукових установ».

(official logo)
СПУ, як і про всі інші галузі, про освіту згадує лаконічно: «Зростання добробуту вчителів, учених, студентів». Міністром освіти та науки у всіх трьох урядах після Помаранчевої революції був представник СПУ – Станіслав Ніколаєнко. Його найсвіжішою освітньою ініціативою напередодні виборів стало відновлення вивчення російської мови в усіх школах.

КПУ обіцяє забезпечити «безкоштовну середню, спеціальну і вищу освіту та отримання молоддю першого робочого місця». Представниця КПУ Катерина Самойлик у Верховній Раді 5 скликання була головою Комітету з науки та освіти.
XS
SM
MD
LG