Доступність посилання

ТОП новини

У Празі пікетували посольство Росії


Акція біля посольства Росії у Празі відбулася 26 листопада
Акція біля посольства Росії у Празі відбулася 26 листопада

Кілька десятків чехів та українців, які регулярно виступають проти російської агресії в Україні, прийшли під стіни російського посольства у столиці Чехії. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Організаторами акції виступили громадські організації «Пульс Європи», «Празький Майдан», «Відкриті двері» та «Українська європейська перспектива». Із українськими та чеськими прапорами та плакатами «Путін – забирайся геть з України» активісти висловили обурення ескалацією конфлікту у Керченській протоці. За їхніми словами, російська влада перейшла межу і зухвало провокує Україну.

«Я з Маріуполя. Мені як нікому зрозуміло, що відбувається зараз в Україні. Ми прийшли вчергове висловити протест проти дій Володимира Путіна. Те, що відбулося, – це зухвала провокація», – розповів учасник протесту Станіслав Івасюк.

Учасники акції заявили, що кожен такий, за їхніми словами, зухвалий акт агресії Росії має терміново засуджуватись світовою спільнотою і не лишатись без покарання.

Із українськими та чеськими прапорами та плакатами «Путін – забирайся геть з України» активісти висловили обурення ескалацією конфлікту у Керченській протоці
Із українськими та чеськими прапорами та плакатами «Путін – забирайся геть з України» активісти висловили обурення ескалацією конфлікту у Керченській протоці

Із українськими та чеськими прапорами та плакатами «Путін – забирайся геть з України» активісти висловили обурення ескалацією конфлікту у Керченській протоці.

«Ми маємо ловити за руку у кожному такому випадку. Кричати, показувати цілому світу, що ця країна (Росія – ред.) не цивілізована, у цієї країни не можна купувати газ, в цю країну не можна їздити, не можна мати з нею стосунків, поки вона не припинить такі дії і не повернеться в свої кордони», – заявив учасник акції протесту.

​Наприкінці акції учасники протесту заспівали гімн України.

Чехи неодноразово проводили акції під російським посольством у Празі, зокрема, на підтримку українського режисера Олега Сенцова та інших політичних в’язнів Кремля.

Ескалація конфлікту між Україною та Росією набула нової хвилі через збройний конфлікт у Чорному морі.

​25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці відкрили вогонь по українських кораблях і захопили три кораблі. Шістьох українських військових поранено, двоє у важкому стані.

Свій осуд з приводу дій Росії висловили представники Польщі й Естонії, а також Канада і Грузія. В Євросоюзі і НАТО закликали до «стриманості і деескалації».

26 листопада, після подій у Керченській протоці, Верховна Рада ухвалила запровадження з 28 листопада воєнного стану у низці областей України.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

(Радіоперехоплення переговорів російського командування з екіпажами кораблів Росії щодо атаки на кораблі ВМС України)

Переговори російського командування з екіпажами прикордонних кораблів РФ – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:23 0:00

(Відео моменту, коли корабель Росії цілеспрямовано таранить український корабель у Керченській протоці)

Російське судно таранить українське в Чорному морі – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Потрібно зупинити Путіна, щоб він не пішов далі – у Європарламенті закликають до нових санкцій

Росія накопичує заручників – Фейгін про полонених моряків України

XS
SM
MD
LG