Доступність посилання

ТОП новини

Є «всі умови» для того, щоб повернути Бахмут – Сирський


Олександр Сирський назвав звільнення міста справою честі
Олександр Сирський назвав звільнення міста справою честі

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський ставить собі за мету звільнити Бахмут, майже повністю зайнятий російськими військами. Про це він сказав в інтерв’ю українській службі BBC.

«Я би хотів це зробити», – сказав він, відповідаючи на питання про мету відвоювати місто.

Він зазначив, що українські війська перейшли до активних наступальних дій для покращення тактичного положення і охоплення Бахмута з флангів.

Сирський назвав звільнення міста справою честі:

«Ми втратили багато наших побратимів, багато наших військовослужбовців, коли ми обороняли Бахмут. Ми знаємо, я знаю, яке це було дійсно чудове місто. Це було квітуче місто. А зараз це просто мертве місто, це руїни майже суцільні. І тому ми просто зобов’язані його повернути».

Читайте також: Бої навколо Бахмута: ЗСУ вибили російські війська з позицій біля Оріхово-Василівки – Ковальов

Сирський також не погодився з думкою, що Бахмут нібито не має стратегічного значення.

«В першу чергу, Бахмут – це центр зосередження основних напрямків і доріг. Ну, наприклад, через Бахмут іде дорога з Дебальцевого, дорога з Сіверська, дорога з Горлівки, дорога з Костянтинівки і дорога зі Слов’янська. Тобто це центр, де сходяться всі ті шляхи. Використовуючи розвинуту мережу доріг російські війська можуть наступати в щонайменше в трьох таких операційних напрямках», – пояснив він.

Крім того, додав Сирський, Бахмут оточений висотами, що дозволяє контролювати місцевість навколо нього, а лише в трьох кілометрах лежить місто Часів Яр. Відтак «дуже важливо зупинити ворога в Бахмуті, який там перебуває в низині».

Читайте також: З ВІЛ-браслетами і біля сміття: під Бахмутом ексгумували тіла 82 російських військових

«І я вважаю, що це була велика помилка «Вагнера», коли він повністю заліз в Бахмут, зазнав, можна сказати, шалених втрат в особовому складі. Фактично вони втратили боєздатність. На цей час створені всі умови для того, щоб нам повернути це місто, але з меншими у десятки разів втратами», – вважає командувач.

Сирський сказав, що не знає, скільки часу може зайняти звільнення Бахмута, проте буде «намагатися це зробити якомога швидше».

У Міноборони України 22 травня заявили, що, попри заяви Росії, українські війська продовжують контролювати певні об’єкти і район «Літака» у Бахмуті.

У липні речник Східного угруповання повідомив, що українські військові продовжують зберігати ініціативу на Бахмутському напрямку та «тиснуть на ворога на південному й північному флангах».

XS
SM
MD
LG