Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Новий корупційний скандал довкола Гладковського – реакції


Заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олег Гладковський знову опинився у центрі корупційного скандалу
Заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олег Гладковський знову опинився у центрі корупційного скандалу

Розслідування про Гладковського

Довкола заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського, якого називають близьким бізнес-партнером чинного президента Петра Порошенка, спалахнув новий корупційний скандал. Його прізвище знову засвітилося в контексті бізнес-закупівель з Росії. У суспільстві це викликало значний резонанс, а сам він попросив зупинити свої повноваження на час розслідування матеріалів, викладених журналістами Bihus.info.

Далі коротко про реакції на розслідування:

  • Петро Порошенко підтримав відсторонення Гладковського.
  • У державному концерні «Укроборонпром» розслідування назвали маніпулятивним.
  • У НАБУ заявили, що перевірять факти із розслідування про «розкрадання» в оборонній сфері. До бюро, а також до ГПУ звернувся і сам Гладковський.
  • Юлія Тимошенко заявила про необхідність, з її погляду, імпічменту президента Порошенка.

Тут Радіо Свобода розповідає, хто такий Олег Гладковський і чому він та члени його родини неодноразово ставали фігурантами гучних розслідувань.

ДТП у Харкові: вирок

Київський райсуд Харкова засудив до 10 років ув’язнення Олену Зайцеву і до 10 років ув’язнення Геннадія Дронова, звинувачених у справі про ДТП у Харкові, внаслідок якого в жовтні 2017 року загинули шість людей. Крім того, Зайцева і Дронов мають відшкодувати всім потерпілим понад 7 мільйонів гривень. Також суд позбавив їх права керувати транспортними засобами на три роки.

Іще кілька важливих новин:

Від «Їх там немає» до «Що приховувати?»

У досвітній темряві 27 лютого 2014 року озброєні люди в зелених одностроях без прикметних знаків узяли штурмом Верховну Раду Автономної Республіки Крим у Сімферополі і підняли над будівлею російський прапор. Захоплення сталося наступного дня після сутички проукраїнських і проросійських демонстрантів на площі перед будівлею. Вони по-різному дивилися на майбутнє півострова після того, як напередодні з Києва на тлі масових протестів утік дружній до Кремля президент України Віктор Янукович. Але це був тільки початок. Хронологія того, як Росія заперечувала, а потім визнала захоплення Криму – у матеріалі.

Пам’ятайте, що інформація – теж зброя. Озброюйтесь правдою!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG